Followers

Wednesday, 23 March 2011

✿ sHoPpiNg tiMe ✿


Assalamualaikum wbt,


Entry kali ni agak best kot bagi para3 ibu @ isteri @ wanita.. ^_^ bukan apa, nuyul rasa semua wanita3 kt dunia ni suka shopping !! lagi3 bile tgh tension ke, shopping la peneman setia.. huhu~~ (kalau En Suami bace entry ni sure tersenyum lebar.. sure dia angguh 14ratus kali.. he3)


Sejak jadi mak orang ni, nuyul sangat suke collect pinggan mangkuk yang unik3 dan berbentuk3 ni. suke jugak masak3 kek ke, dessert ke..ish3 mmg suke la. Lagi3 la rumah skrg berkeliaran shopping3 market sekeliling, adusss lagi la meroyan dibuatnya. :P


Ni nuyul nak share latest nuyul g shopping pinggan magkuk dgn kat mana tempat nuyul selalu shopping barang3 buat cake/dessert/muffin/roti/pizza etc la... huhuhu~~


1st Nuyul nak share tempat nuyul selalu shopping brg3 buat cake etc ni. nuyul selalu pergi seminggu mesti ade g sekali... ^_^ .. Nama kedai ni : Bake With Yen .
Kedai ni HQ die kat Bandar Puteri, Puchong. Memang dekat sgt3 dgn rumah nuyul, mmg tersenyum lebar la kalau pergi kedai ni... ^____________^ die ade outlets, sila la gugel ye... huhuh~~
Seriously kalau masuk kedai ni nuyul automatik jadi sawan. hahahaha~~ konon sebelum pergi, cakap dalam hati, "ok, budget nak  tepung ngan whipping cream je".. 


TAPI, bile masuk je mulalah semua cita3 @ plan nak beli yg wajib tu lebur... Lepastu mula la angkut bakul, masukkan itu ini itu ini... he3.... selalu  En Suami kalau teman dekat sejam nuyul duduk dalam kedai tu.. seriously banyak sgt3 keperluan..boleh dikatakan semua ada la dalam kedai tu...dari sekecik3 benda sampai ke periuk belanga... hahahaha...segala tok nenek tepung, cheese, pewarna, perasa, coklat, kekacang.. isk3 macam3 la.... korang pergi la sendiri mesti sawan gak mcm nuyul.. :P


Ok tak bebel banyak3, jom cuci mata tengok nuyul shopping apa kt kedai ni.


nuyul beli tepung cake, tepung roti, bread softener, strawberry paste,
lemon paste, bay leaves, basil, agar3 powder & gelatine. ^_^
ni semua stok3... senang nak masak3 nanti...

disposable piping bag, aluminium pie tray, whisk (sbb hilang yg lame),
 aluminium foil,candle3 (saje je beli..gatai), paper doiley, greaseproof paper, pallete knife (senang nak solek kek)

Edible image untuk si Kenit saya... nanti nak buat cake khas
upin ipin untuk die.. cari edible image Barney tak de pulak...


tu la yang nuyul shopping kan dekat kedai tu.. puas hati.. mmg best simpan3 stok ni, kalau nak main masak3 tak payah keluar3 g cari lagi... semua ade...hahaha.. (tapi nanti mesti cari alasan barang xcukup dekat En Suami, sbb nak g kedai ni lagi) hahahhahaa


2nd story nuyul g DAISO. Nuyul g kat ioi mall puchong.. korang tau x kedai DAISO??. semua barang3 dijual dengan harga RM5.. lepas tu sungguh la banyakkkkkkkk barang3.. mostly barang3 die dari Japan. Seperti biasa kononya pergi sini sebab nak cari pinggan untuk hidangkan strawberry roll cakes untuk petang ni, TAPI... jeng3... seperti biasa, naluri untuk menghabiskan duit mesti datang... 

banyak sgt pinggan cute3 terpampang depan mata, takkan la nuyul nak diam je... hahhhaa... lepastu namapk pulak acrylic ice cream cup yang mmg dah lame nuyul cari, apa lagi..mmg sauk la 6biji... nuyul cari cup ni sbb nak buat triffle dalam tu, senang nak hidang kt tetamu yg datang... cumel3 je dalam tu...

jom la jengah apa nuyul beli.... huhuh~~ tak saba nak pergi lagi kedai ni.. ada banayk yag ditarget lagi td... :P

banyak tak pinggan magkuk nuyul beli... koleksi ni..
baru la nuyul faham perasaan mak3 kita suke collect pinggan mangkuk ^_^

yang ni nuyul beli sbb die BEST.. kenapa? sebab die boleh masuk oven, microwave.
so senang nuyul nak buat pie ke.. baked macaroni chez ke... mcm3 la..
nuyul beli 2biji mangkuk ni.... ^____^

tengok 3... best3 kan ciri3 die... 

cumel~~

cume die xley masuk oven je.. microwave buley~~ best jugak~

Ni la acrylic cup yang menjadi pooojaaaan hatiku.. huk3
xsabar nak buat triffle letak dalam ni...

ni gatai beli sbb b4 diz ade jenis yg panjang, beli kt IKEA..
ni pon boleh letak triffle, yg ni kaca.... kaki die panjang sikit... hu3


OK kawan3..penat dah berceloteh panjang.. kejap lagi nak masak Sambal Sotong dgn buat dessert Strawberry Roll Cakes utk minum petang...

terima kasih sebab sudi membaca dan Salam.... ^_____________^











2 pEnGkRiTiK:

Daddy said...

wahhhh mumyy..byk betol bershoping sakan tanpa kami berdua.. ;-D

✿.。.:* sEnDuK NuYuL *.:。✿ on 23 March 2011 at 14:21 said...

he3.. relax ye daddy... ^^

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?
 

Copyright © 2011 sPeciAL f0r ✿ SeNdUk NuYuL ✿