Assalamualaikum wbt,
Sambungan dari entry kari ikan sagai ... lauk sampingan untuk dimakan bersama3 kari.. yummy~ dua hari berturut3 buat kerabu mangga... ^^
Layan~
✿ Bahan-bahan ✿
4 biji mangga muda (sedang3 kot)
2 batang bunga kantan
5 batang cili api (sape x suka pedas kurangkan, begitu jugak sebaliknya)
1 batang lada merah
1 bawang besar
1 biji limau kasturi
sedikit udang geragau
garam
gula
**sape suka kacang tanah, boleh tumbuk..nuyul x suke..so tak letak :P
✿ Cara-cara ✿
1. Hiris mangga, bunga kantan, bawang, lada merah, cili api
2. Gaulkan semua bhana dengan garam, gula dan udang geragau dan perahkan sedikit limau kasturi
3. sejukkan dalam fridge sebelum makan..sedap wo0o0o~ slurppp~
p/s : nuyul gaulkan sikit dengan sambal belacan..mmg terangkat la~ :P (ni tips dari mak nuyul)
0 pEnGkRiTiK:
Post a Comment